TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Zelenski, despre negocierile cu Putin privind tranzitul gazelor

Zelenski, despre negocierile cu Putin privind tranzitul gazelor

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a spus că a discutat cu liderul rus Vladimir Putin despre tranzitul gazelor și și-a exprimat părerea că s-a reușit „deblocarea” problemei.


Zelenski a adăugat că problema continuării tranzitului, volumele sale, costul pompării și alte detalii vor fi discutate în continuare la nivel de consilieri.
Totodată, el a numit prelungirea contractului după 1 ianuarie ca avînd o probabilitate înaltă.


"Sînt sigur <...> că noi avem mai multe șanse să-l semnăm în condiții mai bune decît au discutat mai devreme reprezentanții noștri, cînd au avut loc întîlniri foarte complicate", a spus președintele ucrainean la conferința de presă de totalizare a liderilor Norman Four.


La rîndul său, în cadrul conferinței de presă Putin a menționat că gazul rusesc pentru Ucraina ar putea fi cu 25% mai ieftin decît acum. La una dintre întrebări el a răspuns cu un citat dintr-o poezie pentru copii: „Iar noi avem gaz în apartament, dar voi?” ("А у нас в квартире газ, а у вас?").


"Și voi aveți. Și veți avea. Dar poate fi mult mai ieftin dacă ne vom înțelege să realizăm o muncă cinstită în comun", a spus președintele.


Contractul curent pentru tranzitul gazelor ruse expiră la sfîrșitul anului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load