COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7672

Zelenski consideră posibilă apariția unei alternative la „formatul Normand”

7 iul. 15:45   În lume
1206 0

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, consideră posibilă apariția unei alternative la „formatul Normand” al negocierilor pentru reglementarea conflictului de la Donbass, transmite UNIAN.

Liderul ucrainean a declarat că a optat pentru aderarea la negocieri a unor „jucători geopolitici puternici care ar putea influența Rusia”. „Poate fi un alt format pentru a nu submina acordurile încheiate în interiorul formatului Normand. Ar putea fi un alt format paralel. Dar mi se pare că calitatea nu depinde de numărul de formate”, a spus el.

Potrivit lui Zelenski, el ar dori ca „autoritatea Statelor Unite să ajute Ucraina să pună capăt acestei tragedii în centrul Europei în secolul XXI”.

La sfîrșitul lunii iunie, vicepremierul Alexei Reznikov a declarat că SUA au posibilitatea de a se alătura negocierilor privind reglementarea conflictului de la Donbass nu numai în cadrul „formatului Normand”.

„În calitate de membri și donatori ai OSCE, americanii pot oferi un ambasador la oricare dintre echipele Grupului Trilateral de Contact. Există, de asemenea, o platformă unde ei au fost. Este vorba despre Geneva, unde [17 aprilie 2014] au avut loc primele consultări și întîlniri pe marginea conflictului de la Donbass. Aceasta poate fi reînviată”, a spus el.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽