X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Zelenski a vorbit despre rezultatele inițiativei de export a cerealelor

14 aug. 11:45   Război în Ucraina
1535 0

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a vorbit despre rezultatele inițiativei de export a cerealelor.

"Este foarte important ca inițiativa de export a cerealor să dea rezultate. De la începutul implementării sale, din porturile ucrainene au plecat deja 16 nave cu cereale pentru șapte țări de pe trei continente. Este vorba despre Europa, Asia, Africa. Acestea transportă aproape jumătate de milion de tone de produse agricole: porumb, grîu, ulei de floarea soarelui, soia și alte bunuri absolut necesare pieței mondiale", a menționat șeful statului.

El a adăugat că acest lucru a contribuit deja la reducerea gravității crizei alimentare și a dat o speranță de pace țărilor-consumatoare de produse agricole ucrainene.

Zelenski a menționat că deja a sosit prima navă pentru încărcare în cadrul Programului Alimentar Mondial al ONU - aprovizionarea cu cereale, în special pentru Etiopia, unde "situația cu foamea este deosebit de severă„. Acum nava se pregătește să plece din portul Iujnîi.

"Pentru Ucraina acest lucru are un avantaj vizibil. În mai puțin de două săptămîni, trei dintre porturile noastre - Odessa, Chernomorsk și Iujnîi - au reușit să exporte un astfel de volum care este egal cu toate exporturile agricole rutiere în iulie și mai mult de două treimi din exporturile feroviare din ultima lună", a declarat Zelenski.


Președintele a subliniat că acestea sînt locuri de muncă pentru ucraineni, acestea sînt fonduri necesare pentru campania ucraineană de însămînțare în anul viitor și acestea sînt venituri la bugetul de stat al Ucrainei.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав