X 
Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 932

Zelenski a numit singurul plus al războiului din Ucraina

5 iul. 13:45   Război în Ucraina
2247

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a spus că singurul plus al războiului este unificarea statului din interior. Moscova nu se aștepta la o asemenea rezistență din partea unei țări care este de cîteva ori mai mică decît Rusia.

El a declarat acest lucru în timpul celei de-a 26-a mese rotunde anuale guvernamentale The Economist, relatează RBC-Ucraina.

"Acesta este un război. Există puține lucruri pozitive în el, dar există un plus. Acest război ne-a unit statul în interior: societatea, puterea, nu vom fugi. Cred că acesta este cel mai important lucru la care nu s-a așteptat Federația Rusă – că va exista o astfel de rezistență din partea unui stat de zece ori mai mic decît Federația Rusă. Dar oamenii s-au dovedit a fi mult mai mari. Cred că aceasta este principala noastră forță", a spus președintele Ucrainei.

El a mai menționat că Ucraina are nevoie de un astfel de sistem de garanții de securitate, un astfel de spațiu de securitate care poate fi eficient chiar și în condițiile în care țara nu este membră a NATO..

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав