X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1727

Zelenski a numit posibile termene pentru încheierea conflictului din Ucraina

8 dec. 2022,, 10:45   Război în Ucraina
2502 1

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a sugerat cînd se va sfîrși conflictul din țară.

El a vorbit despre asta într-un mesaj video pe care l-a înregistrat pentru Politico.

Zelenski a vorbit despre niște posibile termene pentru încheierea conflictului din Ucraina și a admis că acest lucru se va întîmpla în 2023. În plus, Politico l-a recunoscut pe liderul ucrainean drept cea mai influentă persoană din Europa.

„Cred că ucrainenii vor fi și cei mai influenți anul viitor, dar deja pe timp de pace”, a spus Vladimir Zelenski.

Jurnaliștii publicației au adăugat că recunoașterea lui Zelenski drept cea mai influentă persoană din Europa indică problemele interne ale țării. „Aceasta înseamnă că orice problemă internă a Ucrainei – corupția pe scară largă, o economie slabă și diferențele sociale între vorbitorii de ucraineană și vorbitorii de limbă rusă – sînt ignorate”, au menționat aceștia.


În iulie, Zelenski a spus că Kievul are șansa de a opri conflictul înainte de sfîrșitul anului 2022. El a precizat că consideră acest lucru posibil cu furnizarea de arme puternice de la parteneri și cu norocul care îl însoțește. „Putem realiza multe înainte de sfîrșitul anului și putem opri acest război. Cel puțin lupta”, a spus Zelenski.

La mijlocul lunii noiembrie, președintele ucrainean a evaluat posibilitatea unor negocieri cu Rusia și a negat refuzul său de a dialoga. El a subliniat că cea mai importantă cerință a Kievului către Moscova este restabilirea justiției. Cu toate acestea, Rusia nu a făcut astfel de declarații.

"Nu am închis ușa. Am spus că vom fi pregătiți să vorbim cu Rusia, dar cu o altă Rusia, una care ar fi cu adevărat pregătită pentru pace", a spus Vladimir Zelenski.

Pe 8 noiembrie, președintele Ucrainei a desemnat condițiile pentru negocierile cu Rusia. El a cerut părții ruse să compenseze toate pierderile cauzate ca urmare a operațiunii militare speciale, să restabilească integritatea teritoriului țării, să arate respect pentru Carta ONU și să pedepsească criminalii de război. În plus, Zelenski a cerut o garanție că operațiunea specială nu se va repeta.

Totodată, în septembrie, președintele ucrainean a anunțat oficial că refuză să negocieze cu Moscova.

Pe 6 decembrie, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu există perspective de negocieri cu Ucraina. Potrivit acestuia, autoritățile ruse nu le văd momentan.

Cu toate acestea, mai devreme la Kremlin s-a remarcat în mod repetat că Rusia consideră diplomația cel mai preferat mijloc de atingere a obiectivelor operațiunii speciale. Peskov a explicat că Moscova trebuie să-și continue acțiunile pe teritoriul Ucrainei, deoarece dialogul era imposibil din cauza poziției Ucrainei.

"Cum putem discuta acum posibile acorduri dacă cealaltă parte nici măcar nu vrea să vorbească cu noi? Ei bine, vom aștepta", a spus Vladimir Putin.

La sfîrșitul lunii octombrie, președintele rus Vladimir Putin și-a anunțat pregătirea pentru negocieri cu Ucraina. El a subliniat că Kievul a decis să refuze dialogul cu Moscova. „Întrebarea nu ține de noi”, a spus Putin. Ulterior, șeful statului rus a îndemnat să se aștepte negocierile de „bună voință” cu Ucraina.

0
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий