COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7600

Zelenski a numit Crimeea „pămîntul său” și a promis că o va întoarce Ucrainei

4 aug. 07:26   În lume
1648 18

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a spus că peninsula Crimeei este „pămîntul lui” și a promis că aceasta niciodată nu va fi teritoriu rus.

O asemenea declarație șeful statului ucrainean a lansat-o în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune „Dom”, care este transmis și pe teritoriul Donbass, dar și în Crimeea, informează Realitatea.md cu referire la agenția de presă Tass.

„Este pămîntul meu, nu este pămîntul lor. Ei nu vor fi aici, generațiile lor nu crește aici. Aceasta nu va fi niciodată teritoriu rusesc. Pur și simplu niciodată… Oamenii, care au ocupat teritoriul, niciodată nu vor iubi Crimeea, așa cum o iubim noi”, a declarat Zelenski în limba rusă. El și-a depănat amintirile din frageda tinerețe, cînd pleca la odihnă în Crimeea. „Moluște cu nisip, călătoriile din Ai-Petri, corturile, salturile de pe stînci de 13 metri pentru a-mi impresiona viitoarea soție… de aceea, reîntoarcerea Crimeei pentru Ucraina e o chestiune de timp”, a mai spus Zelenski.

Pe 23 august, la Kiev va avea loc un prim Summit al „Platformei Crimeei”, inițiat de președintele Ucrainei. Potrivit lui, va fi un eveniment internațional fără precedent pentru Ucraina, unde vor participa 29 de țări. Crearea „Platformei Crimeei” a fost inițiată pentru coordonarea eforturilor la nivel internațional, cu scopul de a întoarce peninsula sub jurisdicția Ucrainei.

Lucrările urmează să înceapă cu inaugurarea Summitului. Se planifică acțiuni de cîteva nivele: șefii de state și de Guverne, miniștrii de Interne, deputați din Parlamente. De asemenea, se planifică la sfîrșitul Summitului să fie adoptată o declarație comună.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽