Criza energetică stiri: 778
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Zelenski a criticat Europa din cauza poziției față de Ucraina

25 mai. 14:45   Război în Ucraina
1800

Kievul nu vede unitatea țărilor occidentale în ceea ce privește sprijinul Ucrainei în războiul. Nici în materie de sancțiuni, nici în furnizarea de arme adecvate, transmite RBC-Ucraina cu referire la participarea președintelui Vladimir Zelenski la Dejunul ucrainean din Davos.

„Occidentul trebuie să fie unit... Și ei trebuie să știe că Ucraina face parte din lumea lor, apoi s-au unit nu doar cu Ucraina, ci în jurul aceluiași stat, care este egal cu ei, dar, deocamdată, nu simțim acest lucru pe deplin. Nici cînd Ucraina era acceptată în NATO, apoi noi am luptat cu problema închiderii cerului și pas cu pas cineva a uitat-o, dar nu și noi. Din cer ne vine zilnic. Are aici Occidentul încredere în sine? Nu există nicio încredere", a spus Vladimir Zelenski.

Șeful statului ucrainean a subliniat că nu există o astfel de unitate pe o serie de probleme, în special în ceea ce privește furnizarea de arme și impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei.

"Dacă vorbim despre unitate, atunci ar trebui să vorbim despre unitate în toate, furnizarea de arme, acordarea dreptului de aderare la UE. Ce vedem acum? Există unitate în UE? Am ajuns la al șaselea pachet de sancțiuni, care prevede un embargo total asupra petrolului rusesc, nu există unitate în luarea deciziilor. Ungaria are nemulțumiri. Oamenii mor aici și ei acolo vorbesc despre petrol. Finlanda și Suedia au decis să intre în NATO, iar vedem că nu convine cuiva", a spus Vladimir Zelenski.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав