COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2957
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7610

Zelenski a anunțat începutul „numărătoarei inverse pentru eliberarea Crimeii”

23 aug. 17:45   În lume
2115 9

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că de astăzi începe „numărătoarea inversă pentru eliberarea Crimeii”, a promis că va face tot posibilul pentru întoarcerea peninsulei și și-a exprimat speranța că munca comună cu partenerii internaționali va forța Federația Rusă să se așeze la masa de negocieri.

Luni, capitala Ucrainei găzduiește summit-ul Platforma Crimeii, inițiat de Ucraina, unde vor discuta problema „reîntoarcerii” controlului asupra Crimeii la Kiev. După cum a afirmat anterior ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, la summit vor participa 44 de țări și organizații internaționale. Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a numit forumul un sabat, la care „Occidentul va continua să hrănească sentimentele rasiste și neo-naziste ale guvernului ucrainean modern”.

"De astăzi începem efectiv numărătoarea inversă pînă la eliberarea pămîntului nostru, peninsula ucraineană. Și este probabil ca 23 august 2021 să intre în istorie ca ziua începerii dezocupării Republicii Autonome Crimeea și orașul Sevastopol ", a declarat Zelenski în timpul summitului „Platforma Crimeii”.

Zelenski a dat asigurări că Ucraina va face totul pentru a readuce Crimeea în componența sa, sperînd că munca comună cu partenerii internaționali „va forța Federația Rusă să se așeze la masa negocierilor”.

"Atît Ucraina, cît și eu personal, vom face tot posibilul pentru a întoarce Crimeea, astfel încît Crimeea, împreună cu Ucraina, să devină parte a Europei. Pentru aceasta vom folosi toate mijloacele politice, legale și, mai presus de toate, diplomatice posibile", a spus Zelenski la summit-ul de luni „Platforma Crimeii”.


El a menționat că Kievul are nevoie de sprijin la nivel internațional în problema reîntoarcerii peninsulei. "Ne dăm seama că țara noastră independentă, Ucraina, singură nu va putea niciodată să întoarcă Crimeea, avem nevoie de sprijin eficient la nivel internațional".

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽