COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Zeci de mii de oameni au protestat din nou în Austria împotriva vaccinării

29 noi. 2021,, 04:00   În lume
1689 0

Zeci de mii de persoane au protestat în Austria împotriva vaccinării obligatorii, o măsură pe care cancelarul Alexander Schallenberg a calificat-o, duminică, drept o "interferenţă minoră" în raport cu măsurile alternative.

Austria este prima țară membră a Uniunii Europene care a anunțat că de la 1 februarie va impune obligativitatea imunizării împotriva COVID-19, transmite Digi24.ro.

Mobilizarea cea mai puternică a fost la Graz (sud), unde poliţia a anunţat sîmbătă seara că aproape 25.000 de persoane au manifestat împotriva măsurilor guvernamentale, în special împotriva vaccinării obligatorii, Austria fiind prima ţară-membră a Uniunii Europene (UE) care a impus-o.

Într-un interviu pentru cotidianul italian Corriere della Sera, cancelarul Alexander Schallenberg a afirmat că guvernul austriac este constrîns să ia această măsură pentru a creşte rata de vaccinare a populaţiei sale, de aproape 67%, una dintre cele mai mici din Europa de Vest.

"Fiecare carantină este o puternică ingerinţă în libertăţile fundamentale ale concetăţenilor noştri. Obligaţia vaccinării este, în comparaţie, o interferenţă minoră. Mi-ar fi plăcut să fac altfel, este trist. Însă Europa, inima societăţilor deschise, bogate şi industriale, este din nou focarul pandemiei", a subliniat el.


Austria a introdus și un lockdown, al patrulea de la începutul pandemiei, chiar dacă şcolile au rămas deschise. Oamenii îşi pot părăsi locuinţele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărături de strictă necesitate şi pentru activităţi sportive în spaţii deschise.

Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori.

Школы открыты, и родители решают, отправлять ли своих детей в классы или выбирать онлайн-уроки.

Карантин для привитых и больных закончится 13 декабря, а для непривитых крайнего срока нет.

Власти Вены также решили сделать вакцинацию обязательной с 1 февраля.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X