Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Zeci de migranți ilegali au intrat în Polonia din Belarus

10 noi. 2021,, 07:19   Război în Ucraina
1851

Două grupuri mari de migranți au trecut granița dintre Belarus și Polonia, relatează Radio Bialystok din Polonia.

”Două grupuri mari de migranți au intrat în Polonia de pe teritoriul Belarusului. Grupurile formate din cel puțin cîteva zeci de oameni au trecut gardul din zona Krynok și Belovezha”

Potrivit postului de radio, unii imigranți ilegali care au intrat în Polonia au fost întorși de forțele de securitate înapoi la linia de frontieră. Căutarea celorlalți continuă.

În același timp, în regiunea punctului de control "Kuznitsa", unde încercări de a trece granița au avut loc luni, 8 noiembrie, situația este acum calmă.

Uniunea Europeană (UE) a anunțat anterior că este gata să impună noi sancțiuni împotriva Belarusului, îndreptate împotriva a aproximativ 30 de persoane fizice și juridice. Din această listă poate face parte Ministrul de Externe, Vladimir Makei și compania aeriană Belavia din Belarus.


UE și NATO îl acuză pe președintele Alexandr Lukașenko că a folosit migranții în calitate de instrument de presiune asupra Occidentului. Un alt pachet de sancțiuni este îndreptat împotriva oficialilor din Belarus, care, potrivit UE, au organizat sosirea migranților drept răspuns la restricțiile împotriva Minskului.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав