TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Zeci de medici s-au simțit rău după ce s-au vaccinat împotriva coronavirusului

Cîțiva zeci de medici din Odessa s-au simțit rău după ce au fost vaccinați cu preparatul împotriva coronavirusului de la compania suedeză-britanică AstraZeneca, a transmis UNIAN cu referire la șeful departamentului local de sănătate, Elena Yakimenko.

Potrivit ei, în total, din 25 februarie au fost vaccinați circa 60 de medici și asistente medicale, inclusiv din numărul personalului de urgență. A doua zi, aproape jumătate dintre ei s-au simțit foarte rău. "A existat o reacție sub formă de creștere a temperaturii-de la 37,2 la 38,5 grade. Deteriorarea stării generale", a explicat Yakimenko.

După cum transmite lenta.ru, după aceea, alți medici au început să renunțe masiv la vaccinări. În timpul înregistrării preliminare, ei credeau că vor primi preparatul american BioNTech/Pfizer. "Anume cu acesta inițial au fost de acord să se vaccineze 496 de lucrători medicali. Ca urmare, am obținut AstraZeneca de producție indiană ", a menționat oficiala.

Potrivit datelor de la 1 martie, doar trei mii de cetățeni ucraineni au fost vaccinați împotriva coronavirusului. În total, Kyivul va putea pretinde la livrarea de la 2,2 la 3,7 milioane de doze AstraZeneca.

Anterior, Guvernul Ucrainei a interzis înregistrarea vaccinurilor rusești împotriva coronavirusului pe teritoriul ucrainean. Președintele Volodymyr Zelensky a declarat că nu există nici o dovadă a eficacității medicamentului "Sputnik V".


De menționat că sîmbătă, 27 februarie, în Moldova din România au fost aduse 21600 de doze de vaccin AstraZeneca.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load