COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6869

Zaharova i-a răspuns ironic lui Zelenski cu privire la cuvintele despre ruși și ucraineni

2 iul. 13:30   În lume
1639 2

Purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei Maria Zaharova a comentat schimbarea poziției liderului ucrainean Volodymir Zelenski cu privire la faptul dacă rușii și ucrainenii sînt un singur popor.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat în timpul unei linii directe că le consideră ca fiind un singur popor. A doua zi, Zelenski a răspuns că nu este așa și fiecare are propria cale.

Zaharova, în canalul ei Telegram, a atras atenția asupra faptului că în cadrul unui interviu acordat publicației „Munițipalnaia gazeta” de la Donetsk pe 18 aprilie 2014, Zelenski a spus: „Noi (rușii și ucrainenii - nota red.) sîntîem un singur popor”.

„În același interviu din 2014, Zelenski a spus, justificîndu-și ideea despre faptul că ucrainenii și rușii sînt un singur popor:„ Nu sîntîem idioți!”. Drept replică Zaharova a remarcat: „Evident, s-au schimbat multe în șapte ani”.

Relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în 2014 după o lovitură de stat de la Kiev, întoarcerea Crimeii și izbucnirea confruntării civile la Donbass. Autoritățile ucrainene au acuzat în repetate rînduri Rusia de amestec în treburile interne ale statului. În ianuarie 2015, Rada Supremă a adoptat o declarație în care Federația a fost declarată țară agresor.


Moscova neagă acuzațiile, calificîndule inacceptabile. Rusia de mai multe ori a spus că nu participă la conflictul intern ucrainean și că este interesată ca Kievul să depășească criza politică și economică.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽