Criza energetică stiri: 1584
Cutremure stiri: 276

Zaharova: Blinken a dezvăluit motivele SUA și NATO de a distruge "Nord Stream"

3 oct. 07:44   Război în Ucraina
2520 0

Secretarul de Stat american, Anthony Blinken, în cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul Canadian de Externe, Melanie Joly, a vorbit deschis și fără rușine despre motivele SUA și NATO de a distruge conductele de gaze Nord Stream.

Despre acest lucru a scris luni pe canalul ei Telegram, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează tass.ru

"Blinken a spus deschis, fără ezitare, despre motivele Statelor Unite și ale partenerilor săi NATO de a distruge conductele de gaz Nord Stream-1 și Nord Stream-2", a spus diplomatul.

Zaharova a citat din discursul lui Blinken. ”Nord Stream-1 și Nord Stream-2 nu pompau gaz către Europa în acel moment. "Nord Stream-2", după cum se știe, așa și nu a fost pus în funcțiune. Nord Stream-1 a fost oprit timp de cîteva săptămîni din cauza faptului că Rusia folosește energia în calitate de armă...> ",- transmite ea cuvintele Secretarului de Stat.

Comentînd cuvintele lui Blinken, Zaharova a subliniat că Federația Rusă nu a folosit niciodată energia drept armă. "Rusia nu a folosit niciodată energia ca armă. Rusia, și URSS înainte de aceasta, pur și simplu furniza Europei gaz. Neîntrerupt. Pe parcursul a 50 de ani. Minciunile Washingtonului doar confirmă manipularea criminală cu acest subiect", a spus Zaharova.


Drept motiv pentru distrugerea "Nord Stream", Zaharova citează cuvintele lui Blinken precum că Statele Unite și-au mărit producția și este acum principalul furnizor de GNL către Europa,"ajutînd la compensarea oricăror pierderi ale Europei de petrol și gaze ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei".

Zaharova a menționat că "Ucraina nu are nimic de-a face cu acest lucru" și a spus că "sub presiunea oficialilor americani, politicienii de la Kiev mereu au înaintat părții ruse condiții la limita șantajului privind tranzitul gazelor".

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав