Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Zaharova: Acțiunile Moldovei ne obligă să punem la îndoială tendințele spre un statut de țară neutră

19 mai. 07:45   Război în Ucraina
2895

Rusia are dubii în privința dorinței Moldovei pentru a fi un stat neutru din cauza unor acțiuni și declarații ale Chișinăului. Declarația a fost făcută de Maria Zaharova, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus, scrie tass.ru

„În pofida faptului că autoritățile de la Chișinău nu au declarat despre asta, diverse structuri aplică sancțiunile Occidentului Rusiei în sectorul bancar și în domeniul reexportului de mărfuri rusești”, a spus aceasta.

Zaharova a mai menționat că de circa 2 luni, la sediul Ambasadei Rusiei la Chişinău, au loc zilnic acţiuni de protest care încurcă angajaților. Totodată, s-a referit și la interzicerea panglicii sf. Gheorghe.

Aceasta a menționat și „restricțiile dure impuse de Chișinău asupra mass-mediei ruse sub pretextul de „aprovizionare dezechilibrată a conținutului informațional”, precum și recenta decizie a „Poștei Moldovei”, care a decis temporar să sisteze trimiterile poștale către Rusia din motive tehnice.

„Încalcă dreptul oamenilor din ambele țări de a menține legături de afaceri și personale”, a spus aceasta.


„Chişinăul este foarte sensibil la declaraţiile noastre, iar noi nu sîntem mai puţin sensibili la acţiunile lor", a adăugat Zaharova.

În context, în mod repetat, aceasta a chemat autoritățile să se abțină de la acțiuni care ar deteriora relația dintre cele două țări.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав