X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1164

Zaharova: "Acordarea Ucrainei a statutului de candidat la UE are drept scop asimilarea teritoriului țării"

29 iun. 15:15   Război în Ucraina
1573 0

Acordarea Ucrainei a statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană (UE) vizează asimilarea teritoriului acestei țări. Despre acest lucru a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing, relatează TASS.

"Acesta este, de fapt, un alt exemplu al acțiunilor regimurilor occidentale de a asimila teritoriul Ucrainei și de a folosi Ucraina drept instrument de descurajare a Rusiei", a spus diplomatul. Potrivit ei, decizia UE nu are nimic de-a face cu dezvoltarea economiei Ucrainei și a întregii regiuni, dezvoltarea instituțiilor sale financiare și democratice.

Zaharova a menționat că și înșiși reprezentanții uniunii au declarat despre natura similară a deciziei lor, menționînd că Ucraina nu îndeplinește criteriile de aderare la UE. "Dar pe cine oprește acest lucru atunci cînd trebuie îndeplinită o ordine politică și cînd trebuie de oferit o motivație pentru trimiterea acolo a tuturor tipurilor de arme?", a rezumat ea.

Șefii țărilor europene au aprobat acordarea Ucrainei și Moldovei a statutului de candidați la aderarea la UE la summitul de la Bruxelles din 23 iunie. În același timp, UE a înaintat Kievului o serie de condiții în domeniul respectării statului de drept și al luptei împotriva corupției, care trebuie îndeplinite chiar și după obținerea statutului de stat membru al UE.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав