X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Zaharova a numit drept imposibile consultările cu SUA

24 iun. 14:45   Război în Ucraina
1680

Consultările între experții din Rusia și Statele Unite cu privire la "iritanții bilaterali" sînt în prezent imposibile. Acest lucru este menționat în comentariile reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, privind relațiile ruso-americane, postate pe site-ul Ministerului de Externe.

Poziția Ministerului rus de Externe se explică prin faptul că "în ultimele zile, în rîndul autorităților oficiale americane au apărut tendințe deschis contradictorii".

"Pe de o parte, auzim mai des asigurări oficiale precum că Washingtonul este dispus să mențină relațiile diplomatice și să mențină condiții normale pentru funcționarea misiunilor diplomatice ale celor două țări", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

Cu toate acestea, ea a menționat că astfel de declarații ale părții americane sînt "contrazise de acțiuni din ce în ce mai ostile" împotriva Moscovei. "Este greu să numim drept coincidență interdicția tranzitului feroviar al unei game largi de mărfuri prin regiunea Kaliningrad introdusă de așa-numitul "Vest colectiv", cu ajutorul și la ordinul administrației Casei Albe", a reamintit Maria Zaharova.

Ea a reamintit, de asemenea, despre interzicerea zborului special prin care diplomații ruși urmau să părăsească teritoriul SUA la cererea Guvernului SUA. În plus, reprezentantul oficial a numit drept inadecvat și provocator comportamentul colaboratorului Biroului atașatului pe probleme de apărare pe lîngă Ambasada SUA la Moscova.


"Există toate motivele să credem că este vorba despre manifestarea unei tactici complexe sau, mai bine zis, despre încercări nepoliticoase și arogante de a ne vorbi "dintr-o poziție de forță", a subliniat Maria Zaharova.

Anterior, Secretarul de presă al Casei Albe, Karin Jean-Pierre, a dat vina pe Rusia pentru situația relațiilor bilaterale dintre Moscova și Washington. Astfel ea a comentat declarația reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a spus că Statele Unite sînt responsabile de distrugerea interacțiunii dintre țări.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав