X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1107

Zaharova a împărtășit temerile lui Snowden pentru viața lui Assange

24 iun. 2021,, 16:15   Război în Ucraina
2205 0

Purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, este de acord că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, ar putea fi următoarea persoană care va fi găsită moartă în închisoare.

Ea a scris acest lucru pe pagina sa de pe o rețea de socializare, exprimîndu-și, de asemenea, speranța că misterul morții programatorului și omului de afaceri american și britanic John McAfee în închisoarea spaniolă va fi dezvăluit mai devreme decît în 50 de ani.

Maria Zaharova a amintit că ieri omul de afaceri John McAfee a fost găsit mort în celula sa din penitenciarul din Catalonia spaniolă. Potrivit autorităților, el s-a spînzurat a doua zi după ce o instanţă judiciară a aprobat extrădarea sa în Statele Unite, fiind acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani prin scheme criptografice.

Cu doar cîteva luni în urmă, John McAfee a scris pe Twitter: „Sînt fericit. Am prieteni. Mîncarea este bună. Totul e bine. Să știți că, dacă mă spînzur ca Epstein, nu va fi vina mea”.

„Cînd Washingtonul l-a acuzat pe liderul în domeniul securității cibernetice,„Kaspersky Lab” că software-ul acestuia ar fi transferat date către reprezentanța rusă (după care a urmat interzicerea utilizării software-ului în agențiile guvernamentale), Compania McAffee a decis că acesta este un motiv bun să-și bată Joc de un concurent care nu a fost „ucis” pe piață. Semnalul din partea cercului de afaceri a fost unul clar: „i-ați alungat pe ruși, folosiți-vă de softwear-ul american”. Cît de liberal, nu-i aș? Aș dori ca cel puțin o dată misterul morții rezonante a unor figuri publice occidentale să fie dezvăluit nu peste 50 de ani.


Snowden, comentînd moartea lui McAfee, a spus că Assange ar putea fi următorul.

Sînt de acord cu Edward 100%”, a scris purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

„Assange a fost terorizat, torturat și acum nu avem nicio idee despre ceea ce îi fac. Apoi, anglo-saxonii vor lansa un comunicat de presă de un rînd, spunînd că el a decedat și atît. Occidentul știe cum să fac așa lucruri”, a subliniat ea.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав