Criza energetică stiri: 774
Preşedintele stiri: 3231
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Zaharova a comentat situația privind atacul asupra jurnaliștilor din Kazahstan

8 ian. 15:00   Război în Ucraina
3242

Zaharova a atras atenția asupra gradului copleșitor de agresiune din partea participanților la revoltele stradale din Kazahstan față de jurnaliști.

Lipsa unei reacții clare față de cazurile de atacuri asupra jurnaliștilor în timpul protestelor din Kazahstan și ignorarea de către instituțiile internaționale a îndatoririlor lor sînt urmate cele mai triste consecințe. Despre acest lucru a scris reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe pagina sa de Facebook, relatează Noi.md.

"Apar tot mai multe știri despre atacurile asupra angajaților mass-media și pogromurile din redacții. Este semnificativ faptul că atacurile au un scop clar. Evident, pentru a face cît mai dificil posibil accesul la un tablou obiectiv al "protestului pur pașnic". Și, de asemenea, pentru a intimida jurnaliștii și a-i înlătura pe alții de la activitatea activă de informare ", a scris Zakharova.

Ea a menționat că " nu a mai rămas nimic din reprezentanța companiei internaționale de radio și televiziune Mir din Alma-Ata. Concomitent, au fost practic distruse birourile canalelor TV "Kazahstan"," Khabar"," Eurasia", CTC, Agenția de știri Sputnik Казахстан.

"Nici OSCE, nici o organizație internațională pentru drepturile omului - nimeni nu a întrebat nici măcar despre soarta jurnaliștilor Mir și a altor mass-media, ca să nu mai vorbim de vreun ajutor real. Nimeni nu s-a gÎndit să comenteze acest vandalism de peșteră... Într-un cuvînt, există o situație flagrantă cu încălcarea drepturilor jurnaliștilor, numeroase încălcări ale sănătății și vieții lor, crearea de obstacole pentru a-și îndeplini datoria profesională de a acoperi evenimente semnificative din punct de vedere social în perioada de criză. Și unde este reacția clară a instituțiilor internaționale pentru drepturile omului? Unde este evaluarea corectă a OSCE, în primul rând a reprezentantului său pentru libertatea mass-media?"- a scris Zaharova.


Potrivit ei,"o astfel de ignorare a îndatoririlor lor directe, de disfuncție și neprofesionalism vor avea cele mai triste consecințe".

"Acestea nu numai că subminează din ce în ce mai mult autoritatea OSCE și a structurilor sale executive, dar pot fi percepute de revoltători și jefuitori drept un acord tacit între "comunitatea internațională" și cu atrocitățile comise împotriva presei și jurnaliștilor. Dacă nu critică, înseamnă că se poate", a concluzionat Zaharova.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав