COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Yoshihide Suga va fi noul prim-ministru al Japoniei

Yoshihide Suga va fi noul prim-ministru al Japoniei

Succesorul lui Shinzo Abe pentru funcția de prim-ministru al Japoniei va fi chiar fostul său șef de cabinet, Yoshihide Suga. În urma demisiei lui Abe, anunțată în urmă cu două săptămîni, a avut loc un vot intern în partidul de guvernămînt – Partidul Liberal Democrat, în care Suga a fost ales confortabil ca președinte al partidului, fapt ce îl propulsează automat în funcția de prim-ministru, relatează The Guardian, transmite digi24.ro.

Yoshihide Suga este considerat un apropiat al fostului premier Abe, dar și un membru loial al administrației sale. Contracandidații lui Suga la șefia partidului, Fumio Kishida, un fost ministru de Externe și Shigeru Ishiba, fost ministru al Apărării nu au reușit să obțină decît un număr mic de voturi: Suga a cîștigat cu 377 de voturi din 534, în timp ce contracandidații săi au obținut 89, respectiv 68.

Suga a fost, din prisma funcției de șef de cabinet, principalul purtător de mesaje al guvernului Abe pe perioada celor opt ani în care acesta s-a aflat în funcție. În vîrstă de 71 de ani, Suga provine dintr-o familie modestă, spre deosebire de predecesorul său. El este fiu de fermier și provine dintr-o zonă rurală din nordul țării.


Noul premier va trebui să își îndrepte atenția spre menținerea tendințelor descendente ale coronavirusului în Japonia și să mențină cursul celei de-a treia cea mai mare economie a lumii spre ieșirea din recesiunea prelungită cauzată de pandemie. Suga va trebui, de asemenea, să se ocupe de organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amînate din cauza coronavirusului. În ce privește politica internă, Suga se va confrunta cu probleme cărora predecesorul său nu a reușit să le găsească răspunsuri pe perioada mandatelor sale – îmbătrînirea populației, sporul natural redus și inegalitățile de gen.

Suga va fi primul premier japonez care își începe mandatul în Era Reiwa, cea care a început în momentul urcării pe tron a împăratului Naruhito.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load