X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Xi Jinping s-a întîlnit cu prinţul moştenitor al Kuweitului

25 sep. 2023,, 21:00   Externe
2335 0

În ultimii 52 după stabilirea relațiilor diplomatice între China și Kuweit, mai ales de la ridicarea acestei legături la parteneriat strategic, colaborările în multiple planuri sînt rodnice.

China dorește să acționeze, împreună cu partea kuweitiană, pentru propulsarea relațiilor bilaterale, a declarat președintele Chinei, Xi Jinping, la o întîlnire cu prințul moștenitor al Kuweitului, Mishal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah.

Xi Jinping a reiterat că China sprijină Kuweitul să implementeze „Perspectiva națională 2035”și așteaptă să intensifice schimburile interumane și cooperările în investiții, energie, infrastructură, amenajarea mediului înconjurător, economia digitală, lupta antiteroristă și în altele. China speră că Kuweitul va sprijini în continuare strategia Chinei de redresare a regiunilor rurale și va asigura ca și pînă acum un mediu de afaceri echitabil, transparent și nediscrimatoriu pentru investitorii chinezi. De asemenea, China este dispusă să ridice nivelul de colaborare cu țările arabe și țările din Golf.

La rîndul său, Mishal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah a remarcat că guvernul și poporul kuweitian sînt mîndre de legătura cu China, fiind mulțumite de rezultatele fructuoase ale parteneriatului bilateral. Kuweit este angrenat activ în inițiativa „O centură, un drum”și materializarea inițiativelor privind dezvoltarea, securitatea și civilizațiile globale, prezentate de președintele chinez Xi Jinping. De asemenea, Kuweitul aplică neabătut principiul unei singure Chine.

După întîlnire, cei doi lideri au asistat la ceremonia de semnare a Declarației comune chino-kuweitiene privind planul cincinal de colaborare (2024-2028) și a acordurilor de colaborare în resursele regenerabile, infrastructură și în alte domenii.

6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?