X 

Xi Jinping: "China este gata să stea la straja ordinii mondiale, împreună cu Rusia"

20 mar. 14:15   Război în Ucraina
1936 0

China, împreună cu Rusia, este hotărîtă să apere sistemul internațional centrat pe ONU în lumea actuală turbulentă și să stea la straja ordinii mondiale bazată pe dreptul internațional.

Despre acest lucru a declarat luni președintele Chinei, Xi Jinping, la sosirea la Moscova.

"Într-o lume departe de a fi pașnică, China împreună cu Rusia este pregătită să apere cu hotărîre sistemul internațional centrat pe ONU, să păzească ordinea mondială bazată pe dreptul internațional și normele fundamentale ale relațiilor internaționale bazate pe obiectivele și principiile Cartei ONU, să adere la multilateralismul autentic, să promoveze multipolaritatea în lume și democratizarea relațiilor internaționale, să contribuie la dezvoltarea guvernanței globale într-o direcție mai corectă și mai rațională", a spus Xi Jinping.

Potrivit acestuia, China și Rusia, în calitate de puteri majore și membri permanenți ai Consiliului de securitate al ONU, joacă un rol important în treburile internaționale.

Xi Jinping a adăugat că în timpul vizitei se așteaptă să facă schimb de opinii cu președintele rus Vladimir Putin cu privire la relațiile bilaterale și subiecte regionale și internaționale importante de interes reciproc, precum și să prezinte un plan pentru dezvoltarea cooperării strategice și a cooperării practice. "Sunt încrezător că vizita va fi fructuoasă și va da un nou impuls dezvoltării sănătoase și stabile a relațiilor chino-ruse de parteneriat cuprinzător și cooperare strategică într-o nouă eră", a subliniat liderul Republicii Populare Chineze.

”Beijingul și Moscova sînt vecini buni și parteneri de încredere. Mă bucur foarte mult, la invitația președintelui Vladimir Vladimirovici Putin, să revin în țara vecinului nostru apropiat într-o vizită de stat. În numele guvernului și poporului chinez, exprim cuvinte sincere de salut și cele mai bune urări Guvernului și poporului Rusiei. China și Rusia sînt vecini buni și parteneri de încredere uniți prin munți și rîuri". a spus Xi Jinping


Xi Jinping a atras atenția asupra faptului că în urmă cu 10 ani, în timpul primei sale vizite în Rusia în calitate de președinte al Republicii Populare Chineze, el și Putin au deschis o nouă pagină în dezvoltarea cuprinzătoare a relațiilor chino-ruse. "În acești 10 ani, relațiile bilaterale au fost consolidate și dezvoltate în baza nealinierii, non-confruntării și non-direcționării împotriva terților, am creat un nou model de relații interstatale în spiritul respectului reciproc, coexistenței pașnice și cooperării reciproc avantajoase", a subliniat el.

Președintele Chinei a menționat că între cele două țări se adîncește mereu încrederea politică reciprocă, este extinsă cooperarea practică și se desfășoară o interacțiune strînsă și eficientă pe arena internațională.

"Prietenia este pentru totdeauna adînc înrădăcinată în inimile oamenilor. Dezvoltarea relațiilor ruso-chineze nu numai că aduce beneficii tangibile popoarelor celor două țări, dar aduce și o contribuție semnificativă la progresul întregii lumi", a subliniat Xi Jinping.

30
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий