Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

WSJ: SUA examinează opțiunea trimiterii unor trupe speciale pentru a păzi Ambasada de la Kiev

23 mai. 07:42   Război în Ucraina
1796

Oficialii Pentagonului și Departamentului de Stat discută posibilitatea trimiterii unor trupe a forțelor speciale la Kiev pentru a asigura securitatea Ambasadei SUA care și-a reluat activitatea. După cum a menționat duminică ziarul The Wall Street Journal, dacă o astfel de decizie va fi aprobată, contingentul va avea misiunea doar de a proteja ambasada.

În plus, se discută planurile de restabilire a prezenței marinarilor americani, care de obicei păzesc misiunile diplomatice americane din întreaga lume. În același timp, notează ziarul, nu au existat cereri oficiale pe această temă către președintele american Joe Biden, șeful Pentagonului Lloyd Austin și Președintele Șefilor de Stat Major al Forțelor Armate ale SUA, Mark Milley.

Prezența forțelor în Ucraina va însemna o escaladare în comparație cu declarațiile inițiale ale lui Biden că Statele Unite nu vor trimite personal militar în Ucraina, atrage atenția ziarul. În același timp, unii reprezentanți ai departamentului militar ar dori să întoarcă în Ucraina forțele speciale, angajate în instruirea forțelor armate ucrainene. În prezent, de protecția Ambasadei SUA la Kiev se ocupă serviciul de securitate Diplomatică pe lîngă Departamentul de stat.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав