COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Will Gadd, ultimul om care urcă pe un celebru traseu montan

Will Gadd, ultimul om care urcă pe un celebru traseu montan

Renumitul alpinist Will Gadd, care a efectuat prima călătorie pe Muntele Kilimanjaro în 2014, a observat acolo formațiuni unice de ghețar datorate altitudinii și soarelui ecuatorial, transmite libertatea.ro.

El a fost convins de atunci că schimbările climatice vor provoca dispariția ireversibilă a gheții până la începutul anilor 2020, așa că a vrut să mai facă o ultimă expediție.

Astfel, într-o cursă contra cronometru, Gadd a călătorit în Kilimanjaro în februarie 2020 cu două scopuri: să fie ultima persoană care a urcat pe traseul făcut celebru de Reinhold Messner în 1978, înainte să se topească pentru totdeauna și să afle cât de multă gheață s-a topit în ultimii 6 ani, conform unui comunicat oficial.


“Cel mai important lucru pentru mine este să le arăt oamenilor această schimbare într-un mod în care presa nu o poate face”, a spus Gadd. Echipa lui Gadd a reușit să stabilească faptul că unele dintre “aripioarele” ghețarului au pierdut aproape 70% din masa lor de gheață în perioada scursă între 2014 și 2020. “Se crede că schimbările climatice sînt un proces relativ lent, dar cei cîțiva ani scurși au făcut o diferența”, a adăugat alpinistul în vîrstă de 53 de ani.

“Cînd te uiți la efectele care sunt vizibile, schimbarea s-a produs destul de rapid. M-am gîndit întotdeauna la schimbările climatice ca la o problemă viitoare.

Uneori, schimbările vor fi mult mai rapide decât credeam că pot fi”, a mai spus Will Gadd.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load