AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3208

WhatsApp a modificat politica de confidențialitate în Europa

24 noi. 2021,, 20:00   Război în Ucraina
1592 0

WhatsApp şi-a modificat politica de confidenţialitate ca urmare a unei amenzi uriaşe în materie de protecţie a datelor primite în Europa la începutul acestui an, scrie BBC.

În urma unei investigaţii, autoritatea irlandeză de supraveghere a protecţiei datelor a emis o amendă de 225 de milioane de euro - a doua cea mai mare din istorie în ceea ce priveşte GDPR - şi a cerut WhatsApp să îşi modifice politicile, transmite Mediafax.

WhatsApp a făcut apel împotriva amenzii, dar îşi modifică documentele de politică în Europa şi în Marea Britanie pentru a se conforma.

Cu toate acestea, compania insistă că nu se schimbă nimic în ceea ce priveşte serviciul său real.

În schimb, modificările sînt menite să "adauge detalii suplimentare în jurul practicilor noastre existente" şi vor apărea doar în versiunea europeană a politicii de confidenţialitate, care este deja diferită de versiunea care se aplică în restul lumii.


"Nu există nicio modificare a proceselor noastre sau a acordurilor contractuale cu utilizatorii, iar utilizatorii nu vor fi nevoiţi să accepte nimic sau să întreprindă vreo acţiune pentru a continua să folosească WhatsApp", a precizat compania, anunţînd schimbarea.

Noua politică intră în vigoare imediat.

În ianuarie, utilizatorii WhatsApp s-au plîns de o actualizare a termenilor companiei, despre care mulţi au crezut că va duce la partajarea datelor cu compania-mamă Facebook, care se numeşte acum Meta.

Mulţi au crezut că refuzul de a fi de acord cu noii termeni şi condiţii va duce la blocarea conturilor lor.

În realitate, foarte puţine lucruri se schimbaseră. Cu toate acestea, WhatsApp a fost nevoită să îşi amîne modificările şi să petreacă luni de zile luptînd împotriva percepţiei publice contrare.

În timpul confuziei, milioane de utilizatori au descărcat concurenţi ai WhatsApp, cum ar fi Signal.

Noua politică de confidenţialitate conţine mult mai multe informaţii despre ce anume se face cu informaţiile utilizatorilor şi despre modul în care WhatsApp colaborează cu Meta, compania-mamă a WhatsApp, Facebook şi Instagram.

Amenda aplicată WhatsApp în septembrie a fost rezultatul unei investigaţii care a durat ani de zile şi care a avut ca scop să stabilească dacă gigantul social media a fost suficient de transparent în ceea ce priveşte modul în care gestionează informaţiile utilizatorilor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав