AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 913
Criza energetică stiri: 742
Preşedintele stiri: 3210

Washingtonul, gata de un „dialog diplomatic” cu Moscova, dar nu fără condiţii

23 dec. 2021,, 22:48   Război în Ucraina
1659 2

Statele Unite sînt gata 'să angajeze un dialog diplomatic' cu Rusia 'chiar de la începutul lunii ianuarie', dar nu fără condiţii, a indicat joi un înalt responsabil de la Casa Albă, într-o primă reacţie la conferinţa de presă anuală susţinută de preşedintele rus Vladimir Putin, informează AFP, citată de Agerpres.

Executivul american este pregătit să negocieze în format atît bilateral, cît şi multilateral, prin 'multiple canale', a afirmat sursa, care a adăugat totuşi că nu au fost fixate nici data şi nici locul unei prime întîlniri, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

'Există anumite puncte pe care Rusia le-a ridicat şi pe care credem că le putem discuta, şi altele pe care (ruşii) ştiu că nu le vom accepta niciodată', a menţionat responsabilul.

Potrivit acestuia, 'orice dialog trebuie să fie bazat pe un principiu de reciprocitate, ceea ce înseamnă că şi preocupările noastre vor trebui puse pe masă'.

'Vom continua să urmărim îndeaproape mişcările alarmante de trupe ruse şi desfăşurările la frontiera cu Ucraina', a mai indicat sursa citată, dînd asigurări că SUA şi aliaţii lor se pregătesc să adopte 'sancţiuni masive' dacă Rusia ar ataca Ucraina.


'Sper că prima reacţie pozitivă (a Statelor Unite), cu anunţul debutului negocierilor (la Geneva) în ianuarie, ne va permite să avansăm', a spus Vladimir Putin în conferinţa de presă de joi.

El înăsprise considerabil tonul marţi, evocînd un răspuns 'militar şi tehnic' dacă occidentalii nu vor pune capăt politicii considerate de el ameninţătoare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав