Criza energetică stiri: 1715
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Washingtonul a negat zvonurile despre negocierile lui Putin cu CIA privind concesiunile de către Ucraina

3 feb. 11:00   Război în Ucraina
1751 0

Casa Albă a considerat nefondate zvonurile despre negocierile dintre președintele rus Vladimir Putin și directorul Agenției Centrale de Informații (CIA) a Statelor Unite, William Burns, cu privire la posibile concesii teritoriale de către Ucraina.

Revista americană Newsweek scrie despre acest lucru, citîndu-l pe Sean Davitt, purtătorul de cuvînt adjunct al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe.

Purtătorul de cuvînt al Casei Albe ar fi spus că relatarea ziarului elvețian Neue Zürcher Zeitung despre presupusele discuții secrete dintre Burns și Putin din ianuarie 2023 este „neadevărată”. Potrivit Newsweek, o sursă CIA a confirmat ulterior și cuvintele lui Davitt, numind astfel de zvonuri „complet false”.

Potrivit presei, citînd Neue Zürcher Zeitung, la mijlocul lunii ianuarie, Burns ar fi prezentat un plan de pace Ucrainei și Rusiei. În special, el a propus transferarea a aproximativ 20 la sută din teritoriul Ucrainei către partea rusă în schimbul păcii. Se menționează că Moscova și Kievul au refuzat astfel de decizii pentru a rezolva conflictul.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?