Criza energetică stiri: 1715
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Vučić: „Serbia este cea mai obiectivă în evaluarea conflictului din Ucraina”

2 feb. 20:45   Război în Ucraina
1715 0

Serbia are ocazia să evalueze în mod cel mai obiectiv evenimentele din Ucraina, deoarece nu pune etichete pe participanții la conflict.

Această opinie a fost exprimată joi de președintele sîrb Aleksandar Vučić în cadrul unei ședințe speciale a Adunării (Parlamentului).

"În Serbia, putem vedea cel mai liber ce cred una și cealaltă parte în acel război. În alte țări, nu este cazul, peste tot există o cenzură completă. Nu există [opinii] a două părți, există doar o parte bună și una rea”, spune liderul sîrb.

"Astăzi asistăm la un fel de al treilea război mondial, care va deveni mai mare, mai larg și mai sever decît astăzi, în următoarele zile, săptămîni și luni. Fiți atenți la cuvintele mele. Ultima dată am spus ceva asemănător și, din păcate, s-a dovedit. Am avut dreptate. Acest conflict nu va face decît să se intensifice", a subliniat liderul sîrb.

Anterior, Vučić a remarcat că Serbia nu furnizează arme Ucrainei și nu intenționează să facă acest lucru. El a subliniat că războiul din Ucraina a provocat presiuni enorme din partea Occidentului asupra Serbiei, inclusiv în problema sancțiunilor anti-ruse. Vučić a remarcat în mod repetat că aderarea Serbiei la politica de sancțiuni împotriva Rusiei nu va aduce rezultate. După cum a menționat liderul sîrb într-un interviu din noiembrie 2022, Belgradul va impune sancțiuni împotriva Moscovei „doar cu sabia lui Damocles deasupra capului”.


După izbucnirea războiului din Ucraina, Vučić a declarat într-o adresare către națiune că Serbia sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu va impune sancțiuni împotriva Federației Ruse. Preşedintele Serbiei a declarat că republica opreşte temporar exerciţiile armatei şi poliţiei cu toţi partenerii străini. El a menționat că Serbia consideră Rusia și Ucraina state fraterne, regretă ceea ce se întîmplă în estul Europei și este pregătită să ofere asistență umanitară Kievului.

6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?