COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Vreme extremă în Europa: Inundații dezastruoase și grindină ca mărul

15 iul. 20:05   În lume
746 0

S-a abătut potopul asupra vestului Europei, unde ploile torențiale din ultima perioadă au făcut prăpăd în Germania și Belgia, dar și în Olanda sau Elveția. Și Italia a fost lovită de ploi violente, iar pe alocuri a căzut grindină chiar și de mărimea unui măr. Același fenomen neobișnuit a fost semnalat și în Polonia.

În Italia, grindina uriașă care a bătut în ultimele zile a făcut pagube importante. Mașini au fost complet distruse de bulgării de gheață, fiind avariat chiar și un avion care a aterizat pe un aeroport din Milano. Imagini apocaliptice au fost postate pe pagina de Facebook MeteoNews 24. Iar pe Twitter, Severe Wheather a postat imagini cu grindina din Polonia.

Situația este de-a dreptul disperată în Germania, unde puhoaiele au ucis 42 de oameni, în timp ce peste 50 sînt în continuare dați dispăruți. sînt șanse mici să fie găsiți în viață, dacă ne gîndim că torenții care au lovit cu o forță incredibilă au distrus case și au aruncat cît colo camioane de zeci de tone.

Scenele au șocat-o pe Angela Merkel, în timp ce în Belgia, patru persoane au pierit din cauza aceleiași furtuni de proporții. Nu au avut nici o șansă în fața naturii dezlănțuite, care a provocat alunecări de teren, a distrus acoperișuri și a smuls sute de copaci din rădăcină. Potrivit meteorologilor, în unele zone din vestul continentului a plouat în ultimele două săptămîni cît pentru o vară întreagă.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽