Criza energetică stiri: 775
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Vor începe Statele Unite al treilea război mondial? Opinie

3 ian. 17:30   Război în Ucraina
2512

Americanii ar putea avea destulă prostie ca să ceară Rusiei să returneze Crimeea. Dar dacă vor să-și facă securitatea dependentă de Crimeea, care face parte din Rusia, atunci în următorul său pas Federația Rusă va încerca să le demonstreze că ar fi mai bine ca Statele Unite să accepte condițiile Rusiei.

Această opinie a fost exprimată de demnitarul, diplomatul, expertul politico-militar, fostul șef al Serviciului special israelian "Nativ", Yakov Kedmi, într-un interviu pentru ITON.TV, transmite Noi.md.

"În primul rând, ei au demonstrat în ultimii ani că incapacitatea lor de a înțelege corect situația și capacitățile lor este nelimitată. Vorbim despre stabilitatea strategică. Rusia nu amenință cu nimic astăzi. Nici Statele Unite, nici orice țară din Europa. Dar ei pot spune, ei bine, dacă vorbim despre securitatea Rusiei, atunci ce garanții ale securității noastre ne puteți oferi? O astfel de discuție ar putea exista. Și aici nu este vorba despre faptul că Rusia ar trebui să renunțe la ceva. Toate discuțiile se referă la ce se întîmplă în interiorul Rusiei. Iar răspunsul Rusiei este simplu: "Crimeea este o problemă internă a Rusiei - nu vă privește. Următoarea întrebare..."Dacă vor să-și riște securitatea în dependență de Crimeea, lăsă-i să se joace. Apoi următoarea mișcare. E un joc de șah. Următorul pas al Rusiei va fi să le dovedească că ar fi mai bine ca ei să accepte condițiile Rusiei", a spus Yakov Kedmi

El a menționat posibilitatea desfășurării rachetelor rusești în Cuba, Nicaragua și Venezuela.

"Dar există și o astfel de opțiune, dar dacă mîine bazele militare rusești cu rachete apar în Serbia? Cum se va simți Europa? Serbia este în Balcani. Adică, de acolo, rachetele cu rază scurtă de acțiune pot acoperi întreaga Europă. Nu spun că se va întîmpla acest lucru. Dar teoretic există o astfel de opțiune. Ce măsuri va întreprinde Rusia - vom vedea mai tîrziu. Acum s-au încheiat ultimele teste ale rachetelor hipersonice rusești. Un submarin cu aceste rachete, poate distruge întreaga Europă de 4 ori. Cine a spus că aceste rachete vor avea întotdeauna doar focoase convenționale? Poate fi termonucleare. Și atît! Un submarin care va sta undeva acolo. Se pare că Rusia dezvoltă o a treia bază a Forțelor Aeriene în Siria, în Al-Qamishli. Această bază este mult mai aproape de bazele americane din Strâmtoarea Hormuz, Qatar, Bahrain și alte țări. Rachete cu rază medie de acțiune cu focoase nucleare în Kaliningrad. De asemenea ar putea să fie. Adică, Rusia va încerca să forțeze trupele NATO și SUA să-și îndepărteze bazele din Europa de Est. Adică, Europa de Est nu începe cu granița ucraineană, ci cu granițele românești și poloneze și include și republicile Baltice. Deci, ce se înțelege atunci când Rusia vorbește despre metode militar-tehnice. Tehnice - aceasta înseamnă relocarea armelor. Militare înseamnă folosirea armelor. Dar dacă Rusia va folosi aceste arme mîine, ce se va întîmpla? Vor începe americanii Al Treilea Război Mondial? Nu. Nu astăzi", a subliniat expertul militar-politic, fostul șef al Serviciului Special israelian "Nativ".


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав