Criza energetică stiri: 775
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Voluntari germani au ajutat salvatorii moldoveni să amenajeze un centru provizoriu pentru refugiați

18 mar. 15:30   Război în Ucraina
1834

Șapte voluntari din Germania au ajutat salvatorii moldoveni să amenajeze un centru provizoriu pentru refugiați. Acesta va fi amplasat în localitatea Pîrlița, Fălești, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Începînd cu 17 martie, timp de șapte zile, aceștia au muncit cot la cot cu salvatorii moldoveni pentru a face Centrul provizoriu din Pîrlița funcțional. Germanii au acordat sprijinul necesar la desfășurarea taberei de cîmp, aplicarea mecanismului de conectare a apeductului, sistemului de canalizare, dar și a iluminării spațiului.

În total, la Centrul provizoriu au fost instalate 63 de corturi cu o capacitate de peste 500 de locuri. Totodată, persoanele voluntare din Germania i-au ghidat pe salvatorii din Republica Moldova și la utilizarea echipamentului destinat funcționalității taberei.

Precizăm că, potrivit datelor Ministerului de Interne, actualmente în Republica Moldova se află peste 100.000 de persoane venite din Ucraina. Biroul Migrație și Azil a recepționat, începînd cu 24 februarie, mai mult de 5000 de cereri pentru acordarea statutului de refugiat.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав