Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Vladimir Putin s-a scufundat în apă de Bobotează

19 ian. 2021,, 13:38   Război în Ucraina
4912

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a scufundat în apa de gheață, participînd la scăldatul de Bobotează. Despre acest lucru a declarat purtătorul de cuvînt al șefului statului, Dmitri Peskov, tansmite RIA Novosti marți, 19 ianuarie.

"Dvs. știți că de obicei el face acest lucru, este tradiția sa. El nu schimbă tradițiile", a răspuns reprezentantul Kremlinului la întrebarea corespunzătoare a jurnalistului.

Pe 16 ianuarie s-a anunțat că șeful departamentului Sinodal pentru relații bisericești externe, Mitropolitul Ilarion, a recomandat rușilor, pe fundalul epidemiei de coronavirus, să renunțe la scăldatul de Bobotează.

După cum scrie lenta.ru, potrivit unui sondaj realizat în ajunul sărbătorii de serviciul SuperJob, s-a constatat că majoritatea rușilor (74 la sută) nu intenționează să participe la scăldatul de Bobotează în acest an. În același timp, aproape două treimi dintre cetățeni nu au încercat niciodată și nu vor face acest lucru. Dorința de a se scufunda în apă de Bobotează și-au exprimat-o 13% dintre respondenți, dintre care două procente o vor face pentru prima dată.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав