AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 718

Vladimir Putin - la slujba de Crăciun de la biserica din Novo-Ogarevo

7 ian. 09:45   Război în Ucraina
2468 1

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a sărbătorit Crăciunul la Biserica „Imaginea Nefăcută de mînă omenească”, care se află pe teritoriul reședinței sale de lîngă Moscova, în Novo-Ogarevo.

Șeful statului rus a venit la slujba festivă în costum, dar fără cravată. A pus lumînări în fața icoanei Nașterii Domnului, transmite Noi.md cu referire la sputnik.md.

Anul trecut, Putin a sărbătorit Crăciunul - una dintre cele mai importante sărbători pentru creștinii ortodocși - la Biserica Sf. Nicolae de pe insula Lipno din regiunea Novgorod. A mai fost deja acolo în 2016.

Liderul de la Kremlin a mai sărbătorit Crăciunul de mai multe ori la Catedrala Schimbarea la Față din Sankt Petersburg.

Satele Ogarevo și Usovo au apărut la mijlocul secolului al XV-lea. Pînă la sfîrșitul secolului al XVII-lea, practic au fuzionat. După aceea, în documente apare periodic un alt nume pentru sate - „Spasskoe”, după numele bisericii de lemn a „Imaginii Mîntuitorului nefăcută de mînă omenească”, construită în 1627. În 1765, pe același loc a fost ridicată o biserică de piatră, sfințită sub același nume.


A fost reconstruită temeinic în anii 1940. Pînă în prezent, pe teritoriul Novo-Ogarevo s-au păstrat Biserica „Imaginea Nefăcută de mînă omenească”, ridicată în 1765, un parc cu design peisagistic și iazuri.

În 2004, templul a fost restaurat cu elemente de reconstrucție.

4

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав