AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 742
Preşedintele stiri: 3210

Vila de 471 de milioane de euro din Roma, cu un tavan pictat de Caravaggio, n-a atras nicio ofertă și va fi ieftinită

20 ian. 20:30   Război în Ucraina
1602 0

Vînzarea unei vile din Roma construite în 1570, singura din lume care găzduiește pe tavan o pictură murală realizată de Caravaggio, nu a atras nicio ofertă, iar prețul de vînzare va fi redus cu 20%, informează The Guardian.

Villa Aurora a fost pusă pe piață la prețul de 471 de milioane de euro, ea fiind obiectul unei dispute între fiii ultimului proprietar, prințul Nicolò Boncompagni Ludovisi, și a soției acestuia născută în America, prințesa Rita Boncompagni Ludovisi, transmite digi24.ro.

Nicio ofertă nu a fost depusă pînă la termenul limită, iar licitația urmează să se reia pe 7 aprilie, însă prețul de pornire a vilei va scădea cu 20%.

Villa Aurora este înconjurată de ziduri înalte și se află în centrul Romei, în apropierea Via Veneto. A fost realizată de cardinalul Francesco Maria Del Monte în secolul 16. Pictura murală "Jupiter, Neptun și Pluto" a lui Caravaggio a fost realizată la cererea lui Del Monte în 1597 pentru a decora tavanul laboratorului său de alchimie. Familia Ludovisi, apropiați ai papalității, a cumpărat proprietatea de la Del Monte în 1621.

Prețul ridicat de achiziție ar fi atribuit picturii realizate de Caravagio, deși vila conține și alte fresce valoroase.


Viitorul proprietar ar trebui să investească încă 11 milioane de euro în lucrări de restaurare. În trecut, au existat zvonuri că Bill Gates ar fi fost interesat de proprietate.

Villa Aurora este un sit protejat de Ministerul Culturii din Italia, iar odată ce se va stabili un preț la licitație statul va avea opțiunea de a cumpăra proprietatea la același preț.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав