COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2916
Puterea stiri: 6759

Viiturile au luat viața a cel puțin 40 de oameni în Afganistan

30 iul. 00:30   În lume
1238 0

Cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 150 au fost date dispărute în urma viiturilor care au lovit joi dimineaţă provincia Nouristan din nord-estul Afganistanului, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP şi Reuters.

"Aproximativ 40 de persoane au murit noaptea trecută în urma viiturilor" din districtul Kamdesh, situat la o distanţă de aproximativ 200 de kilometri nord-est de Kabul, unde se află în desfăşurare o operaţiune de căutare şi salvare, a declarat pentru AFP liderul consiliului provincial, Saeedullah Nuristani.

Sătenii afgani au căutat cu disperare supravieţuitori în urma viiturilor care au măturat o vale îngustă din zona controlată de talibani. Zeci de locuinţe au fost distruse de viituri, potrivit autorităţilor.

Obţinerea informaţiilor sigure este problematică, potrivit oficialilor afgani, districtul Kamdesh din provincia estică muntoasă Nuristan aflîndu-se sub controlul talibanilor, iar serviciile de telecomunicaţii fiind deficitare.

"Conform informaţiilor iniţiale, 60 de locuinţe sînt distruse şi aproximativ 100 de persoane lipsesc", a spus Samiullah Zarbi de la administraţia naţională pentru intervenţii de urgenţă.

Locuitorii au recuperat circa 40 de cadavre, din apă şi de sub dărîmături, a declarat pentru Reuters Saadullah Payenda Zoy, conducătorul consiliului provincial.

Talibanii au spus că vor permite accesul în siguranţă al agenţiilor umanitare în zonă.

"Jumătate din sat, care avea peste 100 de case, a fost măturat de viituri violente aseară şi, din păcate, peste 100 de oameni sînt morţi sau dispăruţi", a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvînt al talibanilor, Zaibullah Mujahid. El a precizat că luptătorii talibani îi ajută pe săteni să caute persoanele dispărute.

Afganistanul s-a confruntat întotdeauna cu dificultăţi în ceea ce priveşte intervenţiile în situaţii de urgenţă în regiunile sale îndepărtate şi izolate, precum Nuristan. Însă, problemele au devenit şi mai acute din cauza pandemiei de coronavirus şi a creşterii nivelului de violenţă pe măsură ce insurgenţii talibani atacă trupele guvernamentale rămase să lupte singure în condiţiile în care ultimele forţe străine conduse de SUA se pregătesc să părăsească regiunea, luna viitoare.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽