TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Victimele ucrainiene ale avion doborît în Iran au fost repatriate

Trupurile neînsufleţite ale celor 11 cetăţeni ucraineni ucişi în momentul în care avionul în care se aflau a fost doborît accidental de Iran au fost repatriate în Ucraina, unde a fost organizată o ceremonie solemnă pe aeroportul din Kiev.

Toţi cei 176 de pasageri şi membri ai echipajului aflaţi la bordul avionului operat de compania Ukraine International Airlines şi-au pierdut viaţa cînd aparatul de tip Boeing 737-800 a fost doborît la 8 ianuarie, într-un moment în care Iranul era în alertă, în aşteptarea unui atac american.

Majoritatea persoanelor aflate la bord erau iranieni sau aveau dublă cetăţenie. Canada a avut 57 de cetăţeni la bord, iar nouă dintre cei 11 cetăţeni ucraineni ucişi erau membri ai echipajului.

În prezenţa preşedintelui Volodimir Zelenski, sicriele înfăşurate în steagul ucrainean au fost coborîte unul cîte unul dintr-un avion al armatei ucrainene şi urcate într-un dric care aştepta pe aeroportul internaţional Borispol, situat la 29 kilometri est de Kiev, conform Reuters.

Militarii au arborat steaguri care reprezentau diversele naţionalităţi ale celor ucişi.


Rudele victimelor au sosit la aeroport cu buchete de flori.

Membri ai personalului companiei aeriene ucrainene, unii cu lacrimi în ochi, aşteptau pe pistă.

Iranul a anunţat sîmbătă că va trimite în Ucraina cutiile negre ale avionului pentru citirea datelor, dar nu a spus cînd anume va face acest lucru. Este de aşteptat ca oficialităţi iraniene să se deplaseze în Ucraina săptămîna viitoare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load