X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Viceministrul pentru Dezvoltarea Comunităților din Ucraina a fost reținut pentru luare de mită

22 ian. 18:30   Război în Ucraina
1718 0

Ministrul adjunct pentru Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii din Ucraina, Vasil Lozinski, a fost reținut pentru luare de mită în valoare de 400 de mii de dolari.

Oamenii legii au dezvăluit detaliile escrocheriei.

Despre acest lucru este raportat de RBC-Ucraina cu referire la Biroul Național Anticorupție.

Detectivii au menționat că, în vara anului 2022, Cabinetul de Miniștri a alocat 1,68 miliarde hrivne pentru restaurarea obiectelor critice de infrastructură și asigurarea populației cu lumină, căldură și alimentare cu apă în timpul iernii. Ancheta a constatat că o serie de oficiali și-au însușit o parte din fondurile statului.

Oficialii au semnat contracte cu antreprenorii la prețuri mărite. La rîndul său, afacerea ar fi trebuit să transfere 280 de milioane de grivne oficialilor pentru "cîștigare" la licitații, ceea ce constituia diferența dintre costul real și costul de achiziție al serviciilor.

În timpul perchezițiilor din biroul antreprenorilor, au fost găsite și confiscate 920 de mii de grivne și 38,7 mii de dolari.

Oamenii legii au constatat că în fraudă a fost implicat viceministrul Dezvoltării Comunităților. El a fost reținut datorită pătrunderii operative a detectivilor în grupare.

Pe numele viceministrului a fost deschis un dosar penal în conformitate cu pct. 4 al articolului 368, pct. 5 a articolului 191 din Codul Penal al Ucrainei. Acțiunile de investigație continuă, sînt identificate toate persoanele implicate în fraudă.

7
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий