Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

Verdict aspru pentru Boris Johnson în concluziile investigației Partygate

1 feb. 2022,, 20:15   Război în Ucraina
1824 0

Boris Johnson este criticat sever în raportul publicat după investigația civilă asupra petrecerilor sale de la Downing Street Nr. 10, în timpul lockdown-ului și restricțiilor severe anti-Covid, relatează Reuters. Investigația coordonată de Sue Gray a concluzionat că au existat „serioase eșecuri de leadership” și „judecată slabă” în cadrul guvernului britanic.

În investigația ei, Sue Gray, o funcționară publică de carieră în cadrul guvernului, a condamnat comportamentul politicienilor de la vîrful guvernului și a spus că acesta este „greu de justificat”, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Totuși, ea spune că nu a putut face public raportul complet, din cauza faptului că și poliția a început o investigație proprie asupra petrecerilor lui Boris Johnson.

Johnson, confruntat cu cea mai mare amenințare de pînă acum la cariera sa politică, a venit în Parlament, după publicarea raportului, pentru a da socoteală în fața colegilor parlamentari.

„Vreau să vă spun că îmi pare rău. Am înțeles și voi remedia”, a spus premierul britanic în Camera Comunelor.


Investigația lui Gray s-a concentrat pe o serie de informații apărute în spațiul public britanic cu privire la evenimentele care au avut loc la Downing Street Nr. 10, reședința oficială a prim-ministrului Regatului Unit, în timpul carantinei generale anti-Covid din această țară.

Conform acestor informații, Johnson și anturajul său au petrecut în mai multe nopți dansînd și consumînd alcool pînă aproape de dimineață.

„Cel puțin unele dintre aceste întîlniri arată un eșec serios în a respecta nu doar înaltele standarde așteptate de la cei care lucrează în inima guvernului, dar și standardele așteptate de întreaga populație britanică la acel moment particular”, scrie Sue Gray în raport.

Ea a criticat, de asemenea, și „consumul excesiv de alcool” din Downing Street.

„În condițiile pandemiei, cînd guvernul cerea cetățenilor să accepte restricții severe impuse vieților lor, comportamentul arătat la aceste petreceri este foarte greu de justificat”, a mai scris ea.

Gray a fost însărcinată să investigheze mai multe de 10 astfel de petreceri, inclusiv o petrecere la care participanții erau îndemnați să vină cu alcool, și care a avut loc în grădina reședinței premierului, într-o perioadă în care milioane de oameni nu-și puteau vizita rudele și prietenii de luni de zile din cauza restricțiilor.

De la deschiderea unei investigații a poliției, săptămîna trecută, Gray a spus că va putea detalia doar despre patru astfel de petreceri și nu despre toate cele 16 pe care plănuia să le ia în considerare inițial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий