AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 889
Criza energetică stiri: 713

Val de ger peste România: Localitatea în care s-au înregistrat aproape -22,9 grade

13 ian. 18:45   Război în Ucraina
2047 0

Val de ger peste România azi-noapte. Meteorologii au înregistrat temperaturi de minus 22,9 la Poiana Stampei, în județul Suceava. Iar în alte zone, frigul se simțea și mai aprig, din cauza rafalelor puternice.

În nordul Moldovei și în Carpații Orientali și Meridionali sînt emise coduri galbene de vînt, pînă sîmbătă seara, transmite Noi.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Oamenii sînt disperați de consumul mare de lemne sau energie electrică și caută soluții pentru a-și proteja animalele din gospodării.

La Timișoara, la 6 dimineața, șoferii și-au găsit mașinile acoperite cu un strat zdravăn de gheață. Unii au avut chiar probleme să își ia ustensilele din portbagaj. Șoferii au adoptat tot felul de soluții pentru a evita înghețul: unii și-au ridicat ștergătoarele de pe parbriz, alții și-au îmbrăcat oglinzile retrovizoare.

Însă dimineață, pornirea a fost grea pentru toată lumea. Oamenii s-au chinuit zeci de minute să își dezghețe mașinile, fie că au folosit racleta pentru a înlătura gheața, fie un spray special.


“Pornește, dar super greu. Eu am stat vreo 15 minute, cred, deja să dezgheț mașina și nimic”, a spus un tînăr.

“Trebuie să ne trezim un pic mai repede să decongelăm mașinile”, a punctat altul.

“E foarte înghețată. Acum nu găsesc spray-ul”, a declarat și o femeie.

După cîteva ore, temperaturile au mai crescut, însă senzația de ger era chinuitoare. Și călătorii care au așteptat autobuzele s-au zgribulit în stații.

“Mi-am luat efectiv o bluză pentru ski, foarte, foarte gros”, a declarat o tînără.

La Muntele Mic, salvamontiștii au avut de înfruntat și viscolul, pe lîngă temperaturile scăzute. Temperatura resimțiță a fost de minus 18 grade Celsius.

-17 grade și în Bistrița Năsăud.

A fost ger în toată regula și pe Valea Bîrgăului din Bistrița Năsăud: termometrele au arătat și -17 grade. Oamenii de aici s-au gîndit cum să își protejeze animalele.

„- Ce faceți?

- Iau apă caldă să duc la găini, tot timpul e oala pe sobă ca să am la toate si acum mă duc să le dau drumul”.

Ger de îngheață pietrele, în Tîrgu Lăpuș.

Și în Maramureș a fost ger, mercurul a scăzut în termometre pînă la -17 grade Celsius. Cel mai frig a fost la Tîrgu Lăpuș.

La Întorsura Buzăului au fost în zori minus 11 grade. Oamenii spun ca sînt obișnuiți cu temperaturile scăzute, dar li se pare ciudat că nu a nins. Meteorologii spun că ne așteaptă încă o noapte cu temperaturi extrem de scăzute.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав