X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Val de căldură sufocantă în SUA

18 iun. 08:45   Externe
2486 0

Regiuni vaste din centrul şi estul Statelor Unite se pregătesc de un val de căldură sufocantă în zilele următoare, cu temperaturi care urmează să fie anormal de mari în iunie, relatează AFP.

”Temperaturile vor zbura săptămîna viitoare din Midwest către nord-est”, avertizează pe X Serviciul Meteorologic naţional american (NWS), care anunţă că se aşteaptă la ”zeci de recorduri” de căldură zilnice.

Acest val de căldură a început duminică, în centru, şi urma să se răspîndească luni şi marţi în Midwest şi nord-est.

El urmează să dureze aproape toată săptămîna, potrivit NWS.

”Căldura este principala cauză a deceselor legate de condiţiile meteorologice în majoritatea anilor. Luaţi-o în serios”, avertizează NWS.


NWS a avertizat luni cu privire la izbucnirea probabilă a unor incendii de pădure din cauza condiţiilor meteorologică. Capitala americană, Washington DC, şi-a implementat sistemul de alertă de ”urgenţă de căldură”, anunţă primarul Muriel Bowser.

”Temperaturi extreme sînt prevăzute săptămîna viitoare”, a avertizat ea.

Mercurul poate urca în termometre pînă la 38°C, la 23 iunie. Mai multe oraşe mari sînt vizate, de la Chicago la New York.

Potrivit cercetătorilor, caniculele repetate sînt un indiciu fără echivoc al încălzirii globale a planetei, iar aceste valuri de căldură urmează să se multiplice şi mai mult, să dureze mai mult şi să se intensifice.

1
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав