Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Ușakov a spus că Putin va evalua situația din politica și economia mondială în cadrul SPIEF

15 iun. 08:00   Război în Ucraina
1520

Într-un discurs la cea de-a XXV-ea sesiune plenară a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF), președintele Rusiei Vladimir Putin va evalua situația din politica și economia mondială, inclusiv sancțiunile, războaiele comerciale, concurența neloială, în timp ce o parte semnificativă a discursului președintelui va fi dedicată direcției viitoare a dezvoltării economice a Rusiei.

Despre acest lucru a relatat jurnaliștilor consilierul prezidențial Iurii Ușakov în cadrul unui briefing.

"În ceea ce privește discursul președintelui, acum acesta este proces de elaborare", a spus Ușakov. "Se presupune că președintele va da o evaluare a situației actuale din economia și politica mondială. Desigur, vom vorbi despre problemele cu care se confruntă economia mondială astăzi în general, despre concurența interstatală neloială, războaiele comerciale și financiare, sancțiunile, restricțiile și așa mai departe", a spus reprezentantul Kremlinului.

Ușakov a adăugat că "președintele va împărtăși evaluarea sa privind formarea unui model economic multipolar și va evalua oportunitățile și perspectivele pe care acest proces le deschide pentru participanții la întreaga piață globală".

Cea mai mare parte a discursului lui Putin la SPIEF va fi dedicată dezvoltării economice viitoare a țării. "Președintele va dedica o parte semnificativă a discursului său sarcinilor pe care Rusia le are de îndeplinit astăzi și cele cu care se va confrunta mîine: sarcinile privind asigurarea dezvoltării economice a țării, stimularea activității businessului intern, crearea unor condiții confortabile pentru afaceri și consolidarea legăturilor comerciale și de investiții externe", a spus reprezentantul Kremlinului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав