COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Urme moldovenești”, descoperite în „revoluția belarusă”

În evenimentele, calificate de mass-media occidentală drept „revoluția belarusă”, pe neașteptate au fost descoperite „urme moldovenești” care sînt în strînsa legătură cu cele ucrainene.

Potrivit canalului Telegram Nezîgar, pentru organizarea tulburărilor pe străzile orașelor belaruse în Transcarpatia, Mukacevo, Lvov și Belostok au fost instruite grupuri tactice de diversioniști.

Iar sponsorul acestei activități revoluționare este Vladimir Plahotniuc, cardinalul din umbră din Moldova care s-a ascuns de ancheta a patru țări în SUA, relatează eadaily.com.

Pe terenuri secrete de antrenament similare obiectelor tipice ale infrastructurii de stat din Minsk în mărime naturală se află 450 de luptători în grupuri combinate cîte 25 de persoane.

Luptătorii au fost instruiți să amplifice starea de spirit reactivă în străzi în vederea trecerii rapide la o fază acută de confruntare stradală cu un contingent bine echipat de miliție, OMON-ul și Serviciul de pază al președintelui.


Sarcinile au fost diferite: de la capturarea pentru 2-3 ore a centrului TV, precum și a autorităților raionale și a secțiilor de poliție, pînă la luarea cu asalt a Izolatorului de detenție provizorie.

Grupurile au reușit să pătrundă în Belarus cu mult înainte de alegerile prezidențiale – în perioada martie - mai 2020. Pe teritoriul Ucrainei interesele lui Plahotniuc sînt reprezentate de un grup de 4 persoane și personal de Piotr Poroșenko.

Unul dintre momentele principalele pentru reconcilierea dintre Vladimir Zelenski și Piotr Poroșenko, cu medierea directă a lui Rinat Ahmetov care a devenit garantul tranzacției, a fost condiția menținerii tranzitului de contrabandă din porturile ucrainene în UE și Țările Baltice și Balcanice.

În fiecare lună, Plahotniuc transferă 12-20 milioane de euro în conturile controlate de familia soției lui Vladimir Zelenski din Austria și Italia pentru transportul de arme, droguri, specii de lemn valoroase, piese auto, alcool și produse de tutungerie.

Contribuția lunară a lui Plahotniuc pentru menținerea bazelor de instruire îl costă pe Vladimir Georgievici 15-25 milioane euro, acesta fiind prețul plătit pentru loialitatea Washingtonului și torpilarea procesului de extrădare.

Gestionarea sesizării Interpolului care nu a găsit motive pentru reținerea și extrădarea politicianului moldovean l-a costat 30 de milioane de dolari, care au fost transferați în criptomonedă în conturile din Republica Dominicană a trei oficiali de rang înalt ai Interpolului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load