X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Uraganul Idalia a făcut prăpăd în Florida

2 sep. 2023,, 00:31   Externe
4080 0

Uraganul Idalia a făcut prăpăd în Florida. O casă a fost distrusă de ape, iar oamenii au povestit că au înotat afară pe fereastră, ca să se salveze.

Înregistrarea de pe o cameră de supraveghere arată cum o casă s-a destrămat pur și simplu sub forța apei. Statul american Florida s-a confruntat miercuri cu inundaţii pe arii extinse după trecerea uraganului Idalia, în prezent furtună tropicală, care a dezrădăcinat copaci, a rupt linii de înaltă tensiune şi a măturat statul Georgia, notează AFP, transmite Digi.

Idalia, însoţit de vînturi cu viteze de pînă la 150 km/h, a atins zona de uscat la ora locală 07:45, lîngă Keaton Beach din Florida, cu intensitatea unui uragan de categoria 3 din 5, conform Centrului Naţional pentru Uragane (NHC).

Ulterior a fost retrogradat la nivel de furtună tropicală. „Idalia este cea mai puternică furtună care atinge zona de uscat în această parte din Florida în ultimii mai bine de 100 de ani”, a declarat Deanne Criswell, şefa agenţiei federale de răspuns la dezastre naturale (FEMA), adăugînd că 1.500 de angajaţi federali au fost dislocaţi.


Preşedintele Biden a vorbit din nou, miercuri, cu guvernatorul DeSantis - la rîndul său candidat la prezidenţiale în 2024 - pentru a-şi arăta sprijinul şi a coordona răspunsul federal, a precizat ea. Aeroportul Internaţional Tampa a fost închis din cauza uraganului, zborurile fiind sistate pe Coasta de Est a SUA, afectată de un alt uragan, Franklin, venit din Oceanul Atlantic.

Preşedintele SUA Joe Biden a anunţat că va vizita Florida sîmbătă pentru a vedea daunele cauzate de uraganul Idalia care a lovit statul american cu vînt puternic şi inundaţii, relatează Reuters.

La sfîrşitul lunii septembrie 2022, Florida a fost lovită de uraganul Ian, care a ucis aproape 150 de persoane şi a provocat pagube însemnate în timpul trecerii sale prin sud-vestul acestui stat. Oamenii de ştiinţă au avertizat că furtunile devin mai puternice pe măsură ce planeta se încălzeşte pe fondul schimbărilor climatice.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав