COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

Unul dintre partidele germane a îndemnat la ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei

11 mai. 09:34   În lume
834 1

Sancțiunile introduse de Uiniunea Europeană împotriva Rusiei ar trebui fi ridicate imediat. Acel apel a fost lansat de copreședintele Pardiului german „Alternativa pentru Germania” Tino Chrupalla în cadrul unui interviu oferit RIA Novosti.

Potrivit lui, sancțiunile aduc un prejudiciu enorm părții germane și celei ruse. Măsurile ruse au afectat în special antreprenorii din Gemania de Est.

„Pacea în Europa și în întreaga lume este unul dintre obiectivele Partidului „Alternativa pentru Germania”. Un rol important în acest sens îi revine relațiilor bune cu Rusia. Deoarece în opinia noastră aceasta face parte din Europa. Prin urmare politica de sancționare a Rusiei ar trebui să fie suspendată imediat”, a adăugat Chrupalla.

Politicianul a adăugat că partidele sale doresc să contribuie la înțelegerea reciprocă dintre poporul rus și cel german pe plan internațional. Chrupalla califică acest lucru drept una dintre prioritățile sale personale.

La 30 aprilie Rusia a interzis accesul a opt cetățeni ai Uniunii Europene și reprezentanți ai structurilor europene pe teritoriul său. Pe lista neagră au ajuns Președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli, vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență, Věra Jourová, șeful Procuraturii de la Berlin Jörg Raupach, membrul delegației franceze la APCE, Jacques Mayr. Sub incidența sancțiunilor a ajuns și șeful Laboratorului de securitate chimică, biologică, de radiații și nucleară a Institutului Suedez de Cercetări pentru Apărare, Ose Scott. În afară de ei sancțuini au fost applicate și unor cetățeni ai Țărilor Baltice.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽