TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Uniunea Europeană a început examinarea vaccinului "Sputnik V"

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a început studiul continuu a dosarului de înregistrare a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V, a declarat Fondul rus de investiții directe (RDIF).

După cum scrie ria.ru, Agenția va testa dacă vaccinul corespunde standardelor UE de eficacitate, siguranță și calitate.

Se menționează faptul că decizia comitetului de a începe procedura de examinare continuă a fost luată ținînd cont de rezultatele studiilor de laborator și clinice ale vaccinului la adulți. "EMA va evalua conformitatea vaccinului Sputnik V la standardele UE pentru eficacitate, siguranță și calitate", a spus RDIF.

Ungaria și Slovacia au aprobat deja utilizarea Sputnik V în mod individual, fără a aștepta înregistrarea în Europa a preparatului de către EMA. Sputnik V este unul dintre primele trei vaccinuri din lume împotriva coronavirusului în ceea ce privește numărul de aprobări primite de autoritățile de reglementare de stat. El a fost înregistrată în 42 de țări, populația totală a cărora depășește 1,1 miliarde de persoane.

Centrul Gamalei și RDIF coopereze cu autoritățile naționale de reglementare din întreaga lume și furnizează toate datele necesare privind studiile clinice ale vaccinului rusesc.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load