X 
Arşiţa stiri: 183
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Uniunea Europeană a cerut dezvoltarea energiei nucleare

11 oct. 2021,, 07:10   Externe
2672 0

Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, și Ministrul delegat pentru Industrie la același minister, Agnes Panier-rUnache, au vorbit despre declarația comună a zece țări ale UE.

Statele au sprijinit dezvoltarea energiei nucleare, deoarece au văzut în ea o soluție la criza gazelor din Europa, scrie Le Figaro.

Inițiativa a fost deja susținută de Franța, România, Republica Cehă, Finlanda, Slovacia, Croația, Slovenia, Bulgaria, Polonia și Ungaria. Aceste țări consideră că este necesar să se ia în considerare toate tehnologiile de producere a energiei cu emisii reduse de CO2. Ei au propus recunoașterea energiei nucleare drept o industrie "verde" pînă la sfîrșitul anului 2021, deoarece "joacă un rol crucial în protecția climei".

"Creșterea prețurilor la energie arată cît de important este pentru noi reducerea dependenței energetice de țările străine cît mai curînd posibil. Este evident că tensiunile privind aprovizionarea cu energie vor deveni din ce în ce mai frecvente în viitor", au îndemnat autorii textului.

Potrivit autorilor articolului, atomul pașnic oferă o stabilitate în sectorul energetic, deoarece protejează consumatorii de fluctuațiile prețurilor și, de asemenea, consolidează independența Europei în acest domeniu. În plus, energia nucleară permite crearea a aproximativ un milion de locuri de muncă și accelerarea dezvoltării industriei europene.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав