Uniforme ca în lagărele naziste, vîndute de o casă de modă din Spania

26 noi. 2019,, 21:29   Război în Ucraina
2595 0

Casa de modă Loewe, din Spania, a scos la vînzare o linie de produse similare cu uniformele în care erau ținuți deținuții în lagărele naziste.

Prețurile unora dintre produse ajung și la 5.000 de dolari, a notat adevărul.ro, citînd CNN. Colecția a stîrnit vii comentarii și critici, mulți spunînd că aduc cu uniformele purtate de cei încarcerați în lagărele naziste. Casa de modă Loewe şi-a cerut scuze vineri, pe Instagram, după ce a fost criticată pentru noua colecţie. Produsele au fost eliminate de pe site.

„Ni s-a adus la cunoştinţă că unul dintre modelele noastre ar putea fi asemănat, în mod greşit, cu uniformele unuia dintre cele mai odioase momente din istoria omenirii. Nu am intenţionat acest lucru şi ne cerem scuze pentru oricine ar putea considera că sîntem insensibili cu privire la istorie. Produsele prezentate au fost eliminate din oferta noastră comercială“, se arată în mesajul casei de modă.

Nu este prima dată cînd se produc astfel de erori. Zara a fost nevoită să-şi ceară scuze în 2014 pentru că a vîndut un tricou cu dungi şi o stea galbenă – care semăna şi cu uniformele purtate de deţinuţii lagărelor de concentrare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?