Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

UNICEF are nevoie de 3,9 miliarde de dolari pentru a ajuta copiii din întreaga lume

30 ian. 2019,, 01:35   Război în Ucraina
2190 0

UNICEF, Fondul Naţiunilor Unite pentru copii, le cere donatorilor 3,9 miliarde de dolari pentru a ajuta 41 de milioane de copii să supravieţuiască războaielor şi dezastrelor naturale din lume.

Aproape o treime din aceşti bani sînt destinaţi copiilor din Siria sau care au fugit de războiul civil din această ţară în state vecine, în primul rînd Egipt, Iordania, Liban, Irak şi Turcia.

Principalele zone de criză vizate de apelul UNICEF sînt, alături de Siria, Yemenul şi Republica Democratică Congo.

"Impactul activităţii noastre de protecţie a copiilor este extraordinar de important. Atunci cînd copiii nu au un loc sigur unde să se joace, nu pot fi reuniţi cu familiile lor, nu pot beneficia de susţinere psihologică, nu se vor vindeca de cicatricile nevăzute ale războiului", a subliniat într-un comunicat directoarea UNICEF, Henrietta Fore.

Copiii care sînt expuşi conflictelor pot suferi de niveluri de stres atît de ridicate încît să le afecteze capacitatea de a învăţa şi de a interacţiona cu alţii în viaţa adultă, potrivit agenţiei ONU.


În momentul de faţă, 6,6 milioane de copii din Yemen şi 5,5 milioane de copii din Siria - două ţări marcate de războaie civile în care sînt implicate şi puteri militare externe - nu au acces la servicii de protecţie cum sînt sprijinul psihologic. În RD Congo, unde ciocnirile între miliţii continuă să facă victime, patru milioane de copii nu dispun de susţinere adecvată.

În America Latină, prioritatea UNICEF o reprezintă Venezuela, dar şi statele din regiune care au primit circa 2,4 milioane de migranţi din totalul de trei milioane de venezueleni care şi-au părăsit ţara din cauza crizei politice şi economice.

UNICEF şi-a propus ca obiectiv pe 2019 să asigure sprijin psihologic pentru 4 milioane de copii, acces la educaţie de bază pentru 10,1 milioane, imunizare împotriva rubeolei pentru 10,3 milioane şi asistenţa adecvată pentru 4,2 milioane de minori care suferă de malnutriţie severă.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав