Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Ungaria va continua discuțiile cu Comisia Europeană privind restricțiile la importul de cereale din Ucraina

8 iun. 12:15   Război în Ucraina
2284 0

Autoritățile maghiare vor continua să discute cu Comisia Europeană și alte țări cu privire la interzicerea importului de cereale din Ucraina, pentru a rezolva în cele din urmă situația și pentru a proteja interesele fermierilor săi.

Despre acest lucru a declarat ministrul Agriculturii Ungariei, Istvan Nagy, în legătură cu decizia Comisiei Europene de a prelungi pînă la jumătatea lunii septembrie embargoul asupra importului a patru tipuri de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina.

Ministrul Agriculturii a menționat că, datorită acțiunilor comune ale cinci țări - Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia - Comisia Europeană a prelungit pînă pe 15 septembrie interdicția asupra importului de grîu, porumb, rapiță și semințe de floarea soarelui din Ucraina, care a fost inițial stabilită în perioada 2 mai-5 iunie. Potrivit ministrului, se poate considera un succes faptul că" interdicția de import se referă la contractele încheiate înainte de 2 mai", cînd a fost introdus un embargo european în locul măsurilor unilaterale în fiecare țară. Nagy a reamintit că după aceasta "Ungaria a anulat restricțiile comerciale naționale" în privința produselor agricole ucrainene.

În același timp, guvernul maghiar a declarat că ar dori să extindă interdicția generală în UE privind importul de cereale ucrainene cel puțin pînă la sfîrșitul anului. Întrucât Comisia Europeană a stabilit-o doar pînă pe 15 septembrie, discuțiile pe această temă vor continua. "Perioada de prelungire oferă oportunitatea de a găsi o soluție europeană cu privire la situația de pe piața cerealelor, luînd în considerare povara crescută asupra celor mai afectate state, interesele fermierilor și distribuirea sarcinii la nivelul UE", a spus Nagy într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului său.

În comunicat se menționează și faptul că "mărfurile de tranzit [din Ucraina] pot trece în continuare prin țară fără obstacole". "Guvernul maghiar, depunînd toate eforturile pentru a proteja agricultura și fermierii maghiari, susține scopul inițial al coridoarelor de solidaritate, care constă în asigurarea faptului că produsele agricole ucrainene vor ajunge în țările terțe care au nevoie", a declarat Ministerul Agriculturii.


4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?