X 

Ungaria propune ca ONU să devină o platformă de dialog privind pacea în Ucraina

18 iul. 22:25   Război în Ucraina
1545 0

Ungaria a propus ca Organizația Națiunilor Unite să devină o platformă de negocieri pentru soluționarea conflictului din Ucraina.

Ministrul ungar de Externe Péter Szijjártó a făcut această declarație marți, în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York.

Confirmînd că Ungaria solicită o soluție diplomatică la situația din jurul Ucrainei, el a spus: "Cu cît mai repede vor începe negocierile de pace, cu atît mai puțini oameni vor muri". În timp ce unii susțin că este prea devreme pentru a începe negocierile și că nu există condiții adecvate pentru acestea, Ungaria consideră că "ieri era deja prea tîrziu". "Cei care sînt în favoarea amînării începerii negocierilor riscă să moară mai mulți oameni, iar recuperarea va fi mai lungă și mai costisitoare", a subliniat ministrul.

În acest sens, el a ținut exprimat mulțumiri Vaticanului, Turciei, țărilor africane și Chinei, care au lansat inițiative de pace pentru a rezolva conflictul ucrainean. "Ar fi bine ca ONU să servească drept platformă pentru un astfel de dialog", a spus Szijjártó, adăugînd că de la tribuna acestei organizații ar trebui discutate modalitățile de a obține pacea, nu modalitățile de a purta un război în Ucraina.

6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?