Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Ungaria: Prelungirea conflictului din Ucraina contrazice intereselor Europei

10 ian. 20:15   Război în Ucraina
1457 0

Prelungirea conflictului armat din Ucraina este contrară intereselor Ungariei și Serbiei, sancțiunile UE împotriva Federației Ruse au un impact negativ asupra economiilor acestor țări.

Acest lucru a fost declarat marți de ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care a vorbit la o conferință de presă la Budapesta după negocieri cu omologul său sîrb Ivica Dacic, scrie tass.ru.

"Amîndoi sîntem interesați să aducem pacea în Ucraina cît mai curînd posibil. Prelungirea și eventuala escaladare a ostilităților creează riscuri grave pentru ambele țări", a declarat șeful Ministerului de Externe ungar.

El a remarcat că pentru acele state care se află la mii de kilometri de locul conflictului, „poate că nu pare atît de grav, dar cine escaladează sau prelungește războiul acționează împotriva intereselor noastre naționale”.

Szijjarto a subliniat că „Ungaria și Serbia simt în mod acut și direct consecințele războiului din Ucraina”. Potrivit acestuia, conflictul aflat în desfășurare în țara vecină afectează securitatea acestora, iar sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei dăunează economiei și comerțului.


„Nici ungurii, nici sîrbii nu sînt responsabili pentru acest război, dar ambele națiuni plătesc pentru el”, a adăugat ministrul. „Prin urmare, sîntem interesați de încheierea cît mai grabnică a conflictului armat”, a spus Szijjártó.

10
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?